Biztonságos körforgalom létesül Szekszárd északi részén

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével, a „Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projekt keretén belül a város északi határán 4 ágú körforgalmat épít a 6. és a 65. számú főút találkozásánál.

Az előkészítő munkák, az építéshez szükséges területek kisajátítása valamint a régészeti feltárás befejeződött. A munkálatokat április elején a nyertes kivitelező páros, az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. elkezdi. A kivitelezés időtartama alatt részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani. A munka várható befejezése 2015 tavaszára várható.

Horváth István, Szekszárd megye jogú város polgármestere, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Megkérdőjelezhetetlen, hogy a 6. és a 65. számú főút kereszteződésnél szükséges-e körforgalmat létesíteni. Az elmúlt öt évben az említett közlekedési pontnál sajnálatos módon több halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is volt. A városnak kiemelten fontos a helyiek biztonsága, amibe természetesen a közlekedésbiztonságuk is beletartozik, így teljes mértékben támogatjuk az új körforgalmi csomópont építését.”

Kardos Gábor, a NIF Zrt. igazgatója elmondta: „Az épülő körforgalomnak köszönhetően az autósoknak és a gyalogosoknak egyaránt biztonságossá válik a régió egyik legrosszabb baleseti statisztikáival bíró helyszíne. A 34 méteres külső átmérővel rendelkező körforgalmi csomóponthoz közvilágítást építünk ki, továbbá a közelben létesítünk tengelysúly mérő helyet és két buszmegálló öblöt.”

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

2014. április