Megkezdődik az M85 gyorsforgalmi út Csorna II. ütem – Pereszteg közötti szakasz előkészítése

A fejlesztés elindításához szükséges megvalósíthatósági tanulmány, közúti biztonsági hatásvizsgálat illetve a Natura 2000 területek vizsgálata, a részletes környezetvédelmi hatásvizsgálati dokumentáció elkészítése és engedélyeztetése kapcsán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzési eljárást.

A megvalósíthatósági tanulmány és a környezeti hatásvizsgálat elfogadását követően további forrás rendelkezésre állása esetén folytatódhat az előkészítés az engedélyezési és kiviteli tervek készítésével, majd a területszerzéssel és a régészeti feltárással. Sikeres előkészítést követően a kivitelezés 2020-ban megkezdődhet. A 2×2 sávos 38 km hosszú szakasz kapcsolódik majd a Pereszteg-Sopron, országhatár útvonalhoz. A Pereszteg-Sopron, országhatár 27 km hosszú szakaszának a megvalósíthatósági tanulmánya, a környezetvédelmi dokumentáció és közúti biztonsági hatásvizsgálat készítése már folyamatban van. Forrás rendelkezésre állása esetén, ennek a szakasznak kivitelezése 2018-2020 között megvalósulhat.

Mindkét beruházás befejeztével várhatóan 2022-ben, Sopron 2×2 sávos autópályán keresztül közvetlenül elérhetővé válik Budapesttől, ezen felül pedig Ausztria, illetve Bécs irányába megnyílik egy újabb közúti kapcsolat.