Forgalomtereléssel folytatódnak a korszerűsítési munkálatok a 31.sz.főúton

2013 év végén mintegy 30 km hosszan megkezdődtek a burkolaterősítési munkák Pest megye határától Heves megye határáig a 31. sz. főúton. A munkálatok a lakott területen kívüli szakaszok mellett érintik Jászjákóhalma és Jászapáti belterületeit is.

A beruházás során 1,5 méterrel kiszélesítjük az utat, amely a burkolaterősítést követően alkalmassá válik a 11,5 tonnás tengelyterhelés károsodás nélküli elviselésére. Jászapátiban körforgalmat alakítunk ki, a jászszentandrási, a jászkiséri és a 31. sz. főút csatlakozásában. Jászjákóhalmán 94 új parkolóhelyet alakítunk ki, 8 meglévőt átépítünk. Jászapátiban 17 db parkolóhely létesül a meglévő parkolóhelyek helyett.

Március 17-től jelzőőrös és jelzőlámpás félpályás forgalomterelés lesz a felújítandó szakaszon, ami várhatóan év végéig fennáll. A külterületi részeken a munkálatok a burkolat szélének és a padka bontásával, valamint földmunkákkal kezdődnek. Jászjákóhalmán és Jászapátiban félpályás burkolatbontás lesz, valamint csapadékcsatorna és szegélyépítés. Ezt követően építik meg az alsó aszfaltréteget.

Az Új Széchenyi Terv részeként a Közlekedés Operatív Program keretében valósul meg 85% uniós, 15% magyar forrás felhasználásával. A projekt kivitelezője a Colas Út Zrt. és a Duna Aszfalt Kft., nettó költsége 9,7 milliárd forint.