Az Aranyhegy Konzorcium kérése miatt egy héttel meghosszabbodik a forgalomterelés a Szentendrei úton Budapest és Szentendre irányában

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével felújítja a Budapest Északi Vasúti Duna-híd – Pilisvörösvár közötti vasúti vonalszakaszt és az érintett műtárgyakat.

A beruházás keretében a Szentendrei úti vasúti felüljárót is korszerűsítjük. Az Aranyhegy Konzorcium az előre meghatározott ütemterv szerint nem tudta befejezni a vállalt munkálatokat, így további egy hét sávlezárást kért a híd végleges sarukra történő terheléséhez.

Ezért 2014. március 24. – március 30. között a Szentendre felé vezető irányban a külső, a Budapest felé vezető irányban a belső sávot továbbra is lezárva tartja. A késést műszaki probléma okozta, a híd pozicionálása magasságilag és vízszintesen is tovább tartott az előre tervezetthez képest, így a végleges sarukra ültetést csak a jövő héten tudja elvégezni a vállalkozó, aki a hétre tervezett vasbeton építési munkálatait teljesítette. Beépítette az ágyazat megtámasztó bordákat, felhelyezte a járda konzolokat, a felüljáró szigetelése folyamatban van, de ez a munka magában nem járna forgalomkorlátozással.    

Köszönjük a lakosság megértését és türelmét!