Ma este lezárják Békéscsabán az Orosházi úti felüljárót

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban teljeskörűen megújuló Békéscsaba állomás és a környezetébe tartozó utak felújításában, átalakításában újabb mérföldkőhöz érkeztünk.

Ma este már nem működik a közvilágítás az Orosházi úti felüljárón és 23:59 perckor a Magyar Közút munkatársaival együttműködve megszüntetjük a közlekedést a vasút felett átívelő hídon. Rendőri segítséggel 20:00 órakor elkezdődik a forgalmi rend átalakítása, a jelzőlámpák átprogramozása. A közlekedők városszerte találkozhatnak már a terelés miatt kihelyezett forgalomkorlátozó táblákkal.

A felüljáró helyett északon kettő (Madách utca – Kolozsvári utca – Sziklai utca – Szarvasi út; Madách utca – Kolozsvári utca – Franklin utca – Szerdahelyi út), délen pedig egy (Orosházi út – Gyár utca – Kereki út – Kétegyházi út) alternatív útvonalat használhatnak a helyiek. A Gyár utca – Kereki út szakaszon a kivitelező már elvégezte a burkolat és a padka megerősítését. A dinamikus forgalmi rend biztosítása és a torlódások csökkentése érdekében két kereszteződésben (Franklin utca – Sziklai utca és Sziklai utca – Szarvasi út) ideiglenes jelzőlámpát telepítettünk.

A barneváli hídként is ismert felüljárón hétvégén tovább folytatódnak a bontáshoz szükséges előkészítő munkálatok: leszerelik a közvilágítás lámpáit és a szalagkorlátot, valamint felmarják az aszfaltot is. 

Kérjük, a lakosság megértését és türelmét a munkálatok befejezéséig.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.