Éjszakai munkavégzés lesz hétvégén a békéscsabai vasútállomás felújítása kapcsán

Múlt héten az Orosházi úti felüljáró lezárásával megkezdődtek a kivitelezési munkálatok Békéscsabán.

A barneváli híd bontását, a belváros felőli oldalon kezdi el a kivitelezést végző konzorcium. A felszerkezetet feldarabolják és elszállítják. Ezzel párhuzamosan a felüljáró alatt a felsővezetéket kiszigetelik. A jelenlegi 2×1 sávos, leromlott állapotú felüljáró helyett korszerű, 2×2 sávos, járdával és kerékpársávval ellátott, 15 db vasúti vágányt áthidaló ferdekábeles híd létesül. A 120 m hosszú, 30 m magas pilonú hídon közvilágítás és zajvédő fal lesz.

A Szerdahelyi úti aluljáró előkészítő munkálatai is elindulnak, módosítják a vágányok vonalvezetését, átalakítják a felsővezetéket és felújítják a kitérőket. A felüljáró környezetében vízelvezetésre szolgáló kerethidat építenek be. Az állomás területének több részen vágánybontás lesz kézi kisgépes technológiával.  

A munkálatokat csak feszültségmentes állapotban, teljes vágányzár mellett lehet elvégezni, ezért 2014. február 28. 22:00 és március 3-án hajnali 4:00 óra között a nemzetközi vonatok Orosházán át kerülő útirányon közlekednek, a belföldi vonatközlekedés autóbuszos vonatpótlással vehető igénybe. A vonatpótló autóbuszokra a békéscsabai autóbusz-állomáson lehet felszállni. A módosult menetrendről a http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php oldalon található részletes tájékoztatás.

A péntek estétől hétfő hajnalig tartó folyamatos éjjel-nappali munkavégzés fokozott zajterheléssel jár, ezért kérjük a lakók megértését és türelmét.

A beruházással kapcsolatos további információért kövesse a www.facebook.com/nifzrt oldalt.