MEGNYÍLT A FORGALOM ELŐTT A CSEPEL-SZIGETI GERINCÚT HALÁSZTELKI ÁGA

A 2,1 km hosszú útszakasz összeköttetést teremt a főváros XXI. kerülete, a II. Rákóczi Ferenc út és a Csepel-szigeti gerincút között. Az új összekötő út tehermentesíti Halásztelek és Szigetszentmiklós belterületeit az átmenő forgalomtól.

A 2×1 sávos Csepel-szigeti gerincút halásztelki ága Budapest XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc útról ágazik ki egy körforgalmú csomóponttal, majd Szigetszentmiklós közigazgatási határával párhuzamosan haladva szintén egy körforgalmú csomóponttal csatlakozik az úthoz az Auchan áruház mögötti kiszolgáló út, valamint a meglévő önkormányzati földút. A nyomvonal keresztezi az M0 autóutat, így a környező települések lakói könnyebben és gyorsabban érik majd el az autópályákat is. Az összekötő úton 70km/h sebességgel lehet közlekedni, a szakaszon 2 db körforgalom található, a II. Rákóczi Ferenc úton a körforgalom halásztelki ágánál egy autóbusz megállóhelyet is kialakítottak.

Bóna Zoltán, Pest megye képviselője, a választókerület elnöke elmondta: „Meggyőződésem, hogy ez az út nem csupán Szigetszentmiklósról és Halásztelekről vezet Budapestre, hanem többtízezer ember és család, valamint számos vállalkozás számára vezet felfoghatatlan mennyiségű  idő, környezetszennyezés és fölösleges stressz megtakarításához.”

Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere hozzáfűzte: „Az élet igazi, nagy vállalkozásai legtöbbször nem hőstettek, hanem türelemjátékok” – Ugyanis hosszú évek ígérgetései után állhatunk itt a szalagátvágás helyszínén, ezért pedig köszönetet érdemelnek Szigetszentmiklós és a környező települések lakói, kitartó türelmükért, illetve a beruházó és a kivitelező a munkájukért.”

A kivitelező a Swietelsky–A-Híd Konzorcium, a beruházás az Új Széchenyi Terv részeként nettó 887.080.338 forint értékben valósult meg.

 

2013. december