Éjszakai munkavégzés a szentendrei úton

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével felújítja a Budapest Északi Vasúti Duna-híd – Esztergom vasútvonalat. A rekonstrukció keretében 16 állomáson és megállóhelyen épül új peron, perontető, korszerűsödik az utastájékoztatás, térvilágítás, a vasúti pályatest. Közel 1700 db P+R parkoló (pl.: Dorog, Pilisjászfalu, Esztergom, Piliscsaba) valamint 532 db B+R kerékpártároló létesül (pl.: Esztergom, Leányvár, Solymár, Pilisvörösvár, Piliscsaba, Piliscsév). A NIF Zrt. beruházásának befejezését követően a menetidő csökken, színvonalasabbá, komfortosabbá és biztonságosabbá válik a vasúti közlekedés.
A projekt keretében a Szentendrei úti vasúti felüljárót is felújítjuk. Jelenleg a kivitelező a vasúti felüljáró új vasbeton pillérek fejgerendáját építi. A munkák gyorsítása érdekében vasárnap is folytatják a kivitelezést. A közúti forgalom minél kisebb megzavarása mellett a fejgerendát egyben emelik a helyére 2013. december 8-án éjszaka. A vasúti felüljáró építési munkálatai miatt a mindkét útpálya belső sávjának lezárása várhatóan december 20-ig fog még fennállni.

A vállalkozó Aranyhegy Konzorcium a munkavégzés során törekszik a lakosság és a közúti forgalom megzavarásának minimalizálására.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét!