Jövőre megkezdődhet a 10.sz.főút fejlesztése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél jelenleg a beruházáshoz szükséges előkészítő munkálatok folynak, a kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás hamarosan megjelenik. Eredményes kivitelezés és forrás rendelkezésre állása esetén a fejlesztés jövőre megkezdődhet. A projekthez kapcsolódó főbb létesítmények a következők:

  • Pomázi úti felüljáró csatlakozó rámpáinak kiépítése
  • Aranyvölgy utca szélesítése Pomázi út, és Harsány lejtő között a vasút jobb oldalán 2*1 forgalmi sávval, kerékpár és gyalogúttal,
  • 10. sz. főút bevezető szakaszának kiépítése Harsány lejtő és Ürömi csomópont között,
  • Közúti felüljáró építése a vasút felett Üröm megállóhely mellett
  • Ürömi úti jelzőlámpás csomópontjának átépítése körforgalmú csomópontra

A 10. sz.főút fejlesztésének eredményeképpen az Aranyvölgy utca és a Bécsi út ezen részének élő lakók élete sokkal biztonságosabb lesz, az utcában pedig jelentős mértékben csökkenni fog az átmenő forgalom. Az Aranyvölgy utcában gyalogos járdát fogunk kiépíteni, és 2015 nyarára az utca már csak egy belső önkormányzati gyűjtőútként fog funkcionálni, csökkentett forgalommal. Az Aranyvölgy utcai vasúti útátjáró is megszűnik 2015 nyarára. Összességében elmondható, hogy a beruházás a környéken élő lakók érdekében történik, hiszen egyrészt megszűnik a jelentős átmenő forgalom, ami a vasút túlsó oldalán fog bonyolódni, másrészt a járda kiépítésével és a vasúti útátjáró megszüntetésével sokkal biztonságosabb és kényelmesebb lesz a közlekedés. 

2013. november