Biztonságosabbá vált a Körmend-Egyházasrádóc közötti szakasz

Befejeződött a Körmend-Egyházasrádóc közötti 4,4 km hosszú szakasz korszerűsítése. Az ünnepélyes átadáson Hende Csaba, honvédelmi miniszter, V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője vettek részt.

A beruházás során a meglévő 86. sz. főúton 4,4 km hosszan 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolaterősítést végeztünk, a szakaszon belül 3 km hosszan pedig 2×2 sávra bővítés történt. A fejlesztést egyrészt a sok személyi sérüléssel is járó vad- és egyéb balesetek indokolták. A nagyszámú vadbaleset okán, a szakaszon mintegy 5 km hosszan vadvédő kerítést is telepítettünk.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: A vállalkozó KSM Konzorciumot a rendkívül csapadékos tavaszi időjárás hátráltatta, viszont a kedvező nyári és őszi időjárás lehetővé tette a folyamatos munkavégzést, így két héttel korábban be tudta fejezni a kivitelezést. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, nettó 1.599.835.930 forint értékben.

A beruházás a Körmend Szombathely közötti 24 km-es szakasz felújításának első üteme volt. Jelenleg folyik a további fejlesztés előkészítése, forrás rendelkezésre állása esetén 2016-2020 között valósulhat meg a folytatás. Kivitelezés alatt van a Nádasd és a Zalalövő elkerülő építése.

A Győr felé épülő M86 minden új szakaszán folyik a kivitelezés. A több mint 90 km hosszú M85-M86 Győr–Csorna–Szombathely gyorsforgalmi út 2016 nyarára készül el. A térség számára kiemelt jelentőségű fejlesztés hatására biztonságosabb, gyorsabb lesz a közlekedés, növekszik a térség versenyképessége, javul a megközelíthetőség, a települések tehermentesülnek a tranzitforgalom alól, élhetőbb környezet jön létre.

 

2013. november