Ősszel folytatódhat a nagykanizsai elkerülő építése

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2013. január végén megszüntette a kivitelezői szerződést az Euroaszfalt Kft.-vel. A két szerződött fél között azonban elhúzódott a szerződés műszaki és pénzügyi teljesítésének elszámolása, elsősorban azért, mert az Euroaszfalt Kft. részéről elvégzett munkák műszaki megfelelőségének ellenőrzése speciális tudást, szakértelmet és hosszabb időt igénylő feladat volt. Ezt követően lehetett lezárni a pénzügyi elszámolást, amelyet szintén tételesen külön kellett ellenőriznie műszaki, számviteli, pénzügyi szakembereinknek. Mindezen aprólékos munkákat, azért kellett elvégeznünk, hogy a kivitelezésre eddig fordított pénzösszegek az uniós forrásokból elszámolhatók legyenek.

A műszaki és a pénzügyi elszámolás lezárását követően, 2013. június 3-án a közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló megállapodás megszületett. Az Euroaszfalt Kft. a munkaterületet 2013. június 11-én visszaadta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. részére.

A munkák befejezésére vonatkozó új kivitelezési közbeszerzés ajánlati felhívása a mai napon megjelent. A munka jelenlegi készültsége 60%-os. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén a nyertes kivitelezővel 2013. október végén megköthető a szerződés, a beruházás 2014 őszén befejeződhet.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.