Jövőre elindulhat az M44 Tiszakürt-Kondoros szakaszának építése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Tiszakürt-Kondoros közötti 62 km hosszúságú autóúthoz kapcsolódó ajánlatkérési dokumentáció korszerűségi felülvizsgálatának elkészítésére várja a pályázatokat. Cél feltárni az eddigi tervek elkészülte óta bekövetkezett jogi és műszaki szabályozásokban beállt változásokat, valamint azok hatásait a korábban kiadott engedélyekre, valamint az építési engedélyek érvényességi idejének meghosszabbítása az M44 Tiszakürt-Kondoros közötti szakasz építhetősége érdekében.

Az ajánlat részét képezi a Kondoros déli csomópont és keleti csomópontok közötti szakasz 2×2 forgalmi sávra történő áttervezése, valamint közreműködés a szükséges engedélyek beszerzése érdekében indítandó hatósági eljárások lefolytatásában.

A dokumentáció elkészítését követően kiírjuk a mérnöki, valamint a kivitelezésre szóló közbeszerzési pályázatot is. Eredményes közbeszerzés esetén a szakasz építése jövőre megkezdődhet.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.