Ősszel megkezdődhet a zalalövői elkerülő út építése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg a 86. sz. főút Zalalövő elkerülő szakaszának megépítése. Az elkerülő keleti irányból kerüli majd meg a várost. A szakaszon 2,56 km hosszan 11,5 tonnás burkolat megerősítést végzünk a meglévő nyomvonalon, majd keleti irányba kiválva Zalalövő és Keménfa települések között elhaladva 10,71 km hosszan új nyomvonalon épül az új elkerülő.

A nyomvonalon két jelentős méretű műtárgyat létesítünk: egy 600 m hosszú nyolc nyílású, felsőpályás acél gerenda híd épül a Zala-folyó, Zalaegerszeg – Hódos vasútvonal, valamint a Zalalövő – Körmend vasútvonal és Zalapatakai patak keresztezésében egy 160 m hosszú, kétnyílású felsőpályás acél gerendahíd. A Keresztúri-patak felett egy kisebb híd lesz. A 86. sz. főút és a 7411. j. összekötő út találkozásánál egy különszintű csomópontot alakítunk ki. A beruházás során jelentős mennyiségű, 10 hektár területen, csereerdősítést kell elvégezni.

Eredményes közbeszerzési eljárás esetén a kivitelezés ősszel megkezdődhet és 2016 nyarára befejeződhet. A településen a beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken az áthaladó járművek okozta környezeti és zajterhelés, mérséklődik a baleseti kockázat.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg. A zalalövői elkerülő út megépítése a 450 milliárd forint értékű infrastrukturális program egyik eleme.