Jelentős közútfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásának keretében 30,6 km hosszan burkolaterősítést és szélesítést fog végezni a 31. sz. főút teljes Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán. A felújítás érinti Jászjákóhalma, Jászapáti településeket is.

A fejleszteni kívánt 2×1 forgalmi sávos úton a burkolat- és koronaszélesség több helyen nem éri el a II. rendű főútra vonatkozó előírásokat. A burkolat szélessége átlagosan 7 m, koronaszélessége 10-11 m. A projekt keretében a burkolatot 11,5 tonna tengelyterhelésre erősítjük, valamint 7,5 m-re szélesítjük ki, a koronaszélességet 12 m-re növeljük. A megerősítéssel egy időben több csomópont és híd is átépül.

Eredményes közbeszerzési eljárás során a kivitelezés ősszel megkezdődhet. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg. A 31. sz. főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszának burkolaterősítése a 450 milliárd forint értékű infrastrukturális program egyik eleme.