Megkezdődnek az előkészületi munkálatok az M3 49.sz.főút – Vásárosnamény szakaszon

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon átadta a munkaterületet a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező számára. A szakaszon a régészeti feltárás és a területszerzés is sikeresen befejeződött. Az M3 Kraszna 2012 Konzorcium májusban megkezdi az építéshez szükséges előkészítő munkálatokat. Ezt követően júniusban megindulhat  a nagy tömegű földmunka végzése.

A kivitelezés 2014 év végére befejeződik, így már autópályán közlekedhetünk Vásárosnaményig. A 11,9 km hosszú, 2×2 sávos beruházás további fejlődési lehetőségeket teremt a térség számára. Az autópálya folytatása korszerű, magas színvonalú, gyorsabb, biztonságosabb közlekedést teremt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól, nyugodtabb, biztonságosabb, élhetőbb környezetet teremtve ezáltal az ott élő lakosságnak.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg, a kivitelezés költsége nettó 15,4 milliárd forint.