Április 5-én lehajtóág lezárás az M0 autóút 51.sz. főút és M5 autópálya közötti szakaszán

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiemelten fontos fejlesztésként kezeli az M0 déli szektor bővítését, hiszen a beruházás célja, hogy nagyobb forgalmat,  biztonságosabb körülményeket nyújtson a személy- és teherforgalom résztvevőinek az ország legfontosabb tranzitútján.

Az M0 autóút 51. sz. főút és M5 autópálya közötti szakaszán az 51. sz. főúti csomópont építése olyan fázisba érkezett, mely szükségessé teszi az M0 autóút jobb pályájának (M5 autópálya felé tartó oldal) lezárását április 5-én az esti óráktól. A lezárás ideje alatt az 51. sz főútról nem lehet majd felhajtani az M0 autóútra.

Április 7-től a bal pályán (M1 autópálya felé tartó oldal) lezárása is szükségessé válik, vagyis az M1 autópálya felöl érkezők az M0 autóútról nem tudnak lehajtani az 51. sz. főúti csomópontban Dunaharaszti felé. Az autósok ezen időszak alatt az 5. sz. főút fel-és lehajtóját tudják használni.

A kivitelező április 8-án mindkét lezárást megszünteti, a forgalmi rend annyiban változik a korábban megszokotthoz képest, hogy az M0 jobb pálya (M5 autópálya felé tartó oldal) forgalma már az új, 243. j. hídon halad majd át.

Kérjük, hogy a lezárás ideje alatt ne megszokásból közlekedjenek, fokozottan figyeljék a kihelyezett közlekedési táblákat! Türelmüket köszönjük!