2015 nyár végére elkészül a nádasdi elkerülő út

A 86. és 76 sz. főutak Nádasd-Hegyhátsál-Katafa közös elkerülő szakasz 6 km hosszan új nyomvonalon épül ki. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a kivitelezési munkák elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárás keretében közös gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas 400 méter hosszú utat is kiépít, emellett a főúttal párhuzamosan szilárd burkolattal ellátott szervízutak is lehetőséget biztosítanak majd a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

A beruházás során a Nádasd-Hegyaljai részen az út bal és jobb oldalán összesen 1365 m hosszan 4m magas zajvédő fal 5 db új, hullámosított acéllemez műtárgy épül, valamint 1 db vasbeton híd (Csörnöc-patak-híd) felújítása is megtörténik. Az útszakasz mellett 1.396 db fát és 18.837 db cserjét telepítünk.

Eredményes közbeszerzési eljárást követően a kivitelezés várhatóan 2013. őszén elindulhat és 2015 nyár végére elkészülhet.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg. A nádasdi elkerülő út megépítése a 450 milliárd forint értékű infrastrukturális program egyik eleme.