Forgalmi rend változás az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjában

Várhatóan 2012. november 27-29. között kerül sor az M0 autóút jobb pálya (M5 autópálya felé tartó oldal) szigetszentmiklósi csomóponti ág ideiglenes átterelésére, melyet a csomóponti ágak átépítése tesz szükségessé.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiemelten fontos fejlesztésként kezeli az M0 déli szektor bővítését, hiszen a beruházás célja, hogy nagyobb forgalmat,  biztonságosabb körülményeket nyújtson a személy- és teherforgalom résztvevőinek az ország legfontosabb tranzitútján.

Az M0 autóút építése során szükségessé vált a szigetszentmiklósi csomópont fel- és lehajtó ágainak elbontása, és az új, 3 sáv + 1 leállósávos betonburkolatú pályához alkalmas új ágak megépítése az elfogadott kiviteli tervek alapján. A kivitelező a csomópont lezárásának lehetőségét elvetve, a közlekedők érdekében olyan ideiglenes forgalmi rendet alakít ki, melyen keresztül a csomópont lehajtó ágai, és a csomópontban található kereskedelmi egységek is elérhetőek maradnak az M0 autóút használói számára. Az ideiglenes terelés az M0 autóút forgalmát nem akadályozza, a terelés a csepeli pihenőhely belső útjain keresztül vezet majd.

A betonburkolat építéstechnológiája miatt az ideiglenes forgalmi rend visszaterelése az újonnan kialakított csomóponti ágakra várhatóan 2013 tavaszán megtörténik.

Kérjük, figyeljék a jelzéseket, vezessenek óvatosan!