Jelentés az M0 útgyűrű déli szektorának bővítési munkálatairól

Jelentés az M0 útgyűrű déli szektorának bővítési munkálatairól

Az M0 útgyűrű M1-M6 autópályák közötti részén júniusban a befejező munkákat, illetve a jobb oldali aszfaltburkolat felújítással összefüggő munkákat végezte a kivitelező: forgalomtechnika kivitelezése, burkolati jelek festése, rézsűk füvesítése, növénytelepítés, közúti visszatartó rendszerek elhelyezése (szalagkorlát, beton terelőfal), védőkerítés építése. 2012. június 11-én megkezdődött a korona élen belüli építmények rész műszaki átadás-átvételi eljárása, melynek lezárását követően 2012. június 19-én megtörtént a szakasz ideiglenes forgalomba helyezése. A bal pálya forgalomba helyezésével egy időben megkezdődött a jobb pálya aszfaltburkolatának felújítása, melyet a kivitelező – egy másik projekt keretében – több ideiglenes forgalomtechnikai ütem megvalósításával végez el.

Az M0 útgyűrű M6 autópálya és 51. számú főút közötti szakaszán az M0 főpályán a hátralévő földmű építés, illetve a fagyvédő réteg építése történik, a már elkészült földművön az útburkolati alaprétegek elkészültét követően elkezdődött, illetve folyamatban van a beton pályaburkolat építése. A még hátralévő közműkiváltásokat intézi a vállalkozó és folytatódnak a portálszerkezetek alapozási munkái.
A csomópontok lezárása folyamatban van, illetve már részben elkészültek a csomóponti ágak korrekciói. A Halásztelki déli lehajtót ideiglenes forgalmi állapotban megnyitotta a kivitelező. A Soroksári Duna híd szerkezetkész, folyik a pályalemez szigetelése. A Hárosi híd alépítményei készen vannak, az acélszerkezetének szerelése folyamatosan zajlik. A kisebb hidak elkészültek, a befejező munkarészek kivitelezését végzi a kivitelező.

Az M0 útgyűrű 51. számú főút és M5 autópálya közötti szakaszán az 51. számú csomópont körforgalma és az ehhez csatlakozó ágak ideiglenes forgalomba helyezése megtörtént. Az 51. számú csomópontnál található régi hidat (236. jelű híd) részben elbontották, mely munkák várhatóan szeptemberben folytatódnak az 51. számú csomóponti építéséhez igazodva.

Az 5. számú főút korrekciója keretében elkészült az alapréteg, jelenleg aszfaltozási munkák zajlanak, várhatóan júliusban ideiglenes forgalombahelyezés történhet.  Az 5. számú főút (Ócsai út) forgalmát nagyjából 500 méter hosszon átterelik egy ideiglenesen kialakított útpályára, amíg az itt épülő körforgalom el nem készül.

Az 51-es főút csomópontjához közel, a szakasz elején az egysávos bazaltbeton burkolat beépítés elkészült. Csatlakozva a korábban elkészült részekhez, a szakasz végén megtörtént a bazaltbeton próbabeépítése.