Változások az M0 autóút Növény utcai csomópontjának gyalogosforgalmában

Az M0 déli szektorának bővítéséhez kapcsolódóan új, korszerű, a jelenleginél jóval biztonságosabb közúti kapcsolat épül a Növény utca térségében a 6-os út és a Nagytétényi út között. Az építkezés befejező munkái miatt nem biztosítható a gyalogosok közlekedése, az ideiglenes gyalogosjárda megszűnik, a Növény utca Nagytétényi út és 6-os főút közötti szakaszát lezárják. A Növény utca Horgásztelep felőli szakasza viszont folyamatosan megközelíthető lesz. A kivitelező térítésmentesen minibusz-járatot biztosít a Horgásztelepen lakók számára a Növény utca és a Campona bevásárlóközpont között. A lezárás 2012. május 21-től június 24-ig tart.

Az autóbusz 20-25 perc járatsűrűséggel közlekedik, munkanapokon 7.00-9.00 óra, illetve 13.00-17.00 óra között, szabadnapokon 8.00-12.00 óra között. Munkaszüneti napokon a minibusz nem közlekedik.
 
A busz egyik megállóhelye a Növény utca Balin utca és Naphal utca közötti szakaszán, félúton lesz, a másik a Campona bevásárlóközpont Növény utca felőli oldalán, a Nagytétényi út Növény utcai csatlakozása közelében.
 
A mozgássérültek szállítását Budapest XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzat Szociális Szolgálata végzi el, ugyancsak térítésmentesen. A Szociális Szolgálat elérhetősége: 20/984-1422, 226-4136.
 
A létesítmény átadását követően:
•    az autósok, kerékpárosok, gyalogosok a jelenleginél biztonságosabban közelíthetik meg a Horgásztelepet, mind a vasút, mind a főút külön szintű keresztezésével, jelzőlámpa nélkül haladhatnak át.
•    Az új Növény utcai csomópontban úgy a Nagytétényi út felöl, mind a 6-os úton a Budapest centrum felöl és a városhatár felöl érkező gépjármű forgalom külön szinten keresztezi a MÁV vágányokat. A megépülő aluljáróban a kerékpáros és gyalogosforgalom számára is alakítunk ki helyet.
 
Az építési munkák befejeztével a XXII. kerület igényeit maximálisan figyelembe vevő, korszerű, a jelenleginél lényegesen biztonságosabb közlekedést lehetővé tevő csomópontot alakítunk ki, amely egyszerre biztosítja az M0 – Nagytétényi út (Dél-Buda) közötti kapcsolat fejlesztését, és tehermentesíti a XXII. kerület belső úthálózatát.