Újabb két elkerülő épülhet

Újabb két elkerülő utat kezd építeni a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A 68-as főúton Marcali és Nagyatád települések mentesülhetnek az áthaladó forgalom alól, ugyanis a NIF kiírta mindkét elkerülő megépítésére a kivitelezői közbeszerzéseket.

A Somogy megyei elkerülő utak építésének újabb lépéseiként a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megépítteti a 68-as főút Marcali és Nagyatád elkerülő útszakaszait.

A két elkerülő szakaszt új nyomvonalon építik ki, Nagyatád mellett 4,2, Marcali mellett pedig 8 kilométer hosszon. Mindkét útszakasz – illeszkedve a 68. számú főúthoz – kétszer egy sávval épül ki, amelyeken óránként 90 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Az új elkerülő szakaszok építési munkálatai várhatóan 2013 év végén fejeződnek be. Az elkerülő szakaszokon összesen három új hidat és három körforgalmú csomópontot építenek, két csomópontot pedig átépítenek.
Az elkerülő utak régen várt megépítésével mérséklődnek a környezeti ártalmak, javul a városok lakóinak életminősége, és a közlekedés is gyorsabbá, biztonságossá válik. Fontos eredmény, hogy felszabadul az átmenő forgalom okozta nyomás alól Marcali és Nagyatád belvárosa.

68. számú főút Marcali elkerülő:

Az ajánlattételi határidő: 2012. 02. 29.
Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2012. 04. 05.
A szerződéskötés tervezett időpontja: 2012. 04. 18.

68. számú főút Nagyatád elkerülő:

Az ajánlattételi határidő: 2012. 03. 02.
Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2012. 04. 12.
A szerződéskötés tervezett időpontja: 2012. 04. 24.

A beruházások az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretén belül az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg.