Újabb előrelépések az M0-ás déli szektorában

Jelentés az M0 útgyűrű déli szektora bővítési munkáinak 2011. október havi helyzetéről

Az M0 útgyűrű M1-M6 autópályák közötti részén befejező szakaszába érkezett a pályaburkolat építés, a hidakon még folynak a munkák. A szakasz több pontján folytatódott a támfalépítés, a zajárnyékoló falak kialakításával pedig gyakorlatilag végzett a kivitelező, hamarosan a festésük is elkészül. Az elkészült pályaburkolatok festése is megkezdődik. A felépítményi munkák a berendezések (változtatható jelzésképű táblák, segélykérő helyek, meteorológiai állomások) felszerelésével folytatódnak. A befejező munkák részeként végzik a portálszerkezetek (közúti előjelző táblák útpálya felett átívelő acél tartószerkezetei) állítását, valamint a közúti visszatartó rendszerek (szalagkorlátok) elhelyezését.

Az M0 útgyűrű M6 autópálya és 51. sz. főút közötti szakaszán folyamatosan épül a Soroksári Duna-híd felszerkezete. Épülnek a vasbeton pályalemez-szakaszok, elkészült a mederhíd szerkezetének Dunaharaszti oldal felöli része. A Hárosi Duna-híd mederpilléreinél építik az utolsó mederpillért, az ártéri hídon hozzáláttak az előszerelt hídelemek helyszínre tolásához, és készülnek az ártéri híd felszerkezeti elemei. Az első tolás október közepén megtörtént. A Diós árok feletti felüljáró szerkezetkész. A mellette lévő gyalogos aluljárót ideiglenesen átadták a gyalogosforgalomnak. A szakasz több pontján végzik az alaprétegek kialakítását, és befejezéséhez közelít a töltésépítés. A Csepel-szigeten készítik a betonút-alapot.

Az M0 útgyűrű 51. sz. főút és M5 autópálya közötti szakaszán a főpályán több ponton is történt javítóréteg, valamint az aszfalt alatti alapréteg építése: az 5-ös főúti csomópontban a csomóponti ágakon, illetve az 51-es főúti csomópontban ágon is. Az 5-ös számú főút korrekciós építéséhez szükséges terelőúton előkészítő munkák folynak. Megkezdődtek a párhuzamos utak földmű építési munkái is. A 236-os jelű hídnál elkészült a szigetelést védő beton és aszfalt, és a híd acélszalag korlátoszlopai megépültek. A 243-as jelű hídon pályalemez állványzat és zsaluzat készítés, valamint betonacél szerelés zajlik. A 257-es jelű hídon a pályalemez állványzat elkészült, a zsaluzat 65%-os készültségű. A 261-es jelű híd pályalemeze elkészült.