JELENTÉS AZ M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTORA BŐVÍTÉSI MUNKÁINAK 2011. JÚNIUS HAVI HELYZETÉRŐL

Elkészültek Soroksár-Duna-híd alépítményei

Az M1-M6 szakaszon a munkák előrehaladása lehetővé tette, hogy június első napjaiban visszaadják a forgalomnak az Annahegyi pihenőt, így ismét használhatják a töltőállomást és a gyorséttermet is az autósok. Az M0-M7 csomópontban intenzíven folytatódik a kivitelezés, ezért a hónap közepétől ideiglenes nyomvonalon tudnak felhajtani az M7-esre az M5-ös felől érkezők. A szakaszon lévő hidak már szerkezetkészek, jelenleg a hídtartozékok szerelését végzik. Ütemesen zajlik az üzemi hírközlő hálózat megvalósítása, a támfalépítés, a zajvédő falak elhelyezése és a növénytelepítés, júliustól pedig jelentős betonburkolat építési munkára készülnek az építők.

Az M6-51. sz. főút közötti szakaszon a Soroksár-Duna-híd valamennyi alépítménye elkészül, hozzálátnak a felszerkeszet építéséhez. A Hárosi-Duna-hídnál is végeztek több pillér elhelyezésével, a mederhídnál pedig zajlik két pillér kialakítása. A szakasz többi hídjánál a többi között cölöpözést végez a kivitelező, emellett több ponton zajlik a földműépítés és a vízépítés.

Az 51. sz. főút-M5 közötti szakaszon túl vannak a kivitelezők a harmadik sávval kapcsolatos betonburkolat sikeres próbabeépítésén. Ezzel együtt végzik az útburkolati alapréteg és a védőréteg építését, az aszfaltréteg kialakítását az 51-es csomópont egyik ágában, továbbá a 261-es híd környezetében is. A hidaknál háttöltés építés és betonacél szerelés szerepelt a munkarendben. Folytatják a közép-és nagyfeszültségű közművezetékek kiváltását, a vízépítési-vízelvezetési rendszerek megvalósítását.