Forgalomkorlátozás a 47-es építése kapcsán

2011. márciusban megkezdődött a 47. számú főút Mezőberény-Békéscsaba közötti szakaszának szélesítése, burkolatmegerősítése. Az eddigi sebességkorlátozás és útszűkület mellett 2011. április 18-tól több helyen, szakaszosan, félpályás útlezárásra, jelzőőrös forgalomirányításra is számítsanak az úton közlekedők.

A beruházás első üteme során csaknem 12 kilométer hosszon erősítik meg a burkolatot úgy, hogy 11,5 tonna tengelyterhelésre is alkalmas legyen. A tervek szerint a felújított pályaszakasz műszaki átadására 2011 augusztusában kerül sor. A kivitelezést a közbeszerzési pályázaton kiválasztott Teerag-Asdaq Kft. végzi.

„A beruházás nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz a régió forgalma – mondta Loppert Dániel, a beruházó NIF Zrt. kommunikációs vezetője. – A felújítás nyomán javulnak a régió közlekedési feltételei, ezzel növekedhet a térség versenyképessége, ez pedig kedvezően hathat a foglalkoztatásra is”– tette hozzá Loppert.

A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával, a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg. A támogatás összege bruttó 4,8 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, és 85 százalék származik az ERFA-ból.