Tájékoztatás a Tárnok – Székesfehérvár vasútvonal felújításával kapcsolatos hulladék-elhelyezésről

Megjelent sajtóinformációkra reagálva adjuk tájékoztatásunkat a Tárnok – Székesfehérvár vasútvonal felújításával kapcsolatos hulladék-elhelyezésről, tisztázva a félreértéseket.

A 2009. évben indult vonalfelújítás kapcsán hulladék lerakás egy területen történt: Velencén, az Önkormányzat tulajdonában és egy piaci szereplő üzemeltetésében lévő területen megkötött megállapodás alapján.

Az adott helyszínen lévő hulladéktárolást a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megvizsgálta és I. fokon az Önkormányzat számára a hulladéktárolást megtiltotta. Az adott ügyben fellebbezést nyújtottak be, és II. fokon az eljárás még nem zárult le, mindennek ellenére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló szakaszfelújítás kapcsán az I. fokú ítélet megszületésétől fogva a kivitelező nem  rakott le hulladékot.

A velencei ügy kapcsán Dinnyés település is szóba került. A NIF Zrt. ezúton tájékoztatja a média képviselőit, hogy Dinnyésen a kivitelező bérel telephelyként az Önkormányzattól egy területet, amin munkagépeket tárolnak, valamint egyéb beavatkozások zajlanak, viszont hulladék lerakása nem történik.