SAJTÓKÖZLEMÉNY – ELINDULT A KIVITELEZÉS AZ M3-AS AUTÓPÁLYA LEGÚJABB SZAKASZÁN

Ünnepélyesen átadták az autópálya Nyíregyháza és Őr közötti munkaterületét

„Korszerű, magas színvonalú autópálya épül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” – mondta Szilágyi András, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese az M3 autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasz 49-es számú főútig terjedő ütemének projektindító ünnepségén. Az eseményen Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza országgyűlési képviselője és dr. Czomba Sándor, Vásárosnamény országgyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkára a vezérigazgató-helyettessel közösen leplezte le a szakasz helyszínrajzát.

Az M3 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon ünnepélyesen is átadta a Kivitelező részére a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasz Őrig, vagyis a 49-es számú főútig terjedő munkaterületét a beruházás nyitó ünnepségén.

„A beruházásnak köszönhetően gyorsabban és biztonságosabban lehet megközelíteni a keleti országrészt – beleértve a záhonyi országhatárt is” – mondta Szilágyi András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese. Szilágyi András beszédében kiemelte, az autópálya vonalának meghosszabbításával a térség lakossága által rég várt beruházás valósul meg, melynek pozitív hatása várhatóan hamarosan érezhetővé válik az érintett településeken: a javuló közlekedési feltételeknek köszönhetően ugyanis érdemes lesz a régióban befektetni, munkát vállalni. A vezérigazgató-helyettes hozzátette, a kivitelezés első lépéseként már meg is kezdődött a munkaterület régészeti feltárása.

Az M3-as új szakaszát megvalósító beruházás során Nyíregyháza és Vásárosnamény között első lépésként közel 34 kilométer hosszú autópálya épül a 49-es számú főútig, melyen a jelenlegi tervek szerint 130 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A Nyíregyháza és a 49-es számú főút közötti szakasz kivitelezési munkáit a Colas Hungária Zrt. vezette C-S-K-K 2009 Projekttársaság nyerte el. A kivitelezési szerződés összege 31,99 milliárd forint.

Titkárság és Kommunikációs Iroda
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.