Közvetlenül csatlakozhat a Balaton-parti elkerülő út az M7-es autópályára

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. a távlati elképzelések, vagyis az M8-as autópálya igényeinek figyelembevételével tervezi a 710-es út közvetlen bekötését az M7-es autópályára. Az engedélyeztetés fázisában lévő beruházás előkészítését az EU társfinanszírozása teszi lehetővé.

A megvalósíthatóság hatástanulmány elkészültét követően az engedélyezés fázisában van az a beruházás, amelynek keretében a Balatonakarattyát, Balatonkenesét és Balatonfűzfőt elkerülő 710-es út egy újonnan megépülő 2,5 kilométeres szakasszal közvetlenül kapcsolódhat a jövőben az M7-es autópályához.

„A közlekedők részéről ésszerű igény, hogy az M7-esre történő csatlakozás minél hamarabb megtörténjen – fogalmazott Loppert Dániel, a beruházást előkészítő NIF Zrt. kommunikációs vezetője. – A fejlesztés során ugyanakkor arra is tekintettel kell lennünk, hogy az útszakasz a jövőben megépülő M8-as autópálya egyik útpályájává válik” – hívta fel a figyelmet a szakember.

A terveket így az M8-as környezeti hatástanulmányában foglaltakkal összhangban kell elkészíteni. Ugyanebből az okból az útszakasz különszintű csomóponttal épül meg, tervezési sebessége pedig 140 kilométer/óra lesz.

A beruházás előkészítésére bruttó 74,3 millió forint áll rendelkezésre, ami 85 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származik, 15 százalékban pedig hazai forrás.