Új utakon Somogyban

Hamarosan lezárul a 61. számú főút fejlesztésének harmadik szakasza, a beruházás során Nagybajom és Böhönye között újítják fel és erősítik meg az útpályát. A tervek szerint az útszakaszon 2011 első negyedévében indulhat majd meg a forgalom.

Egyre korszerűbb utakon lehet autózni Somogyban, ezúttal a 61. számú főút megyében futó szakaszát újítják fel. A Nagybajom és Böhönye közötti 16,3 kilométeres szakasz burkolat megerősítési munkálatai a tervek szerint idén, november végén lezárulnak. Az átadás-átvételi eljárások után 2011 első negyedévében indulhat meg a forgalom ezen a szakaszon. A beruházás nyomán jelentősen javulnak a közlekedés feltételei és számottevően nő a biztonság is.
A fejlesztési munkálatok során az útpálya Nagybajom és Böhönye közötti szakaszának burkolatát 11,5 tonnás előírásnak megfelelően erősítik meg. Nagybajom belterületén egy ívkorrekciót is elvégeznek, illetve kialakítanak egy új körforgalmat. A biciklistákra is gondolnak: a nagybajomi átkelési szakaszon külön kerékpárutat építenek.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt tenderén a Magyar Aszfalt Kft. nyerte meg a kivitelezés jogát. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg. A támogatás aránya 100 százalék, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás. A támogatás összege bruttó 1 804 138 318 forint