SAJTÓKÖZLEMÉNY – Átadjuk az M31-es autópályát

2010. július 26-án a késő délutáni órákban nyitják meg a forgalom számára az M31-es autópályát, amely az M0 útgyűrű és az M3 autópálya közötti összeköttetést fogja biztosítani. Az Európai Unió által támogatott beruházás átadásával Gödöllő térségében mostantól gyorsabban és biztonságosabban lehet közlekedni.

A közlekedők számára ingyenesen használható M31 gyorsforgalmi út közvetlen közúti kapcsolatot teremt az M0 keleti szektora és az M3 autópálya gödöllői forgalmi csomópontja között. Az újonnan megépült autópálya elsősorban az Északkelet-Magyarország felé irányuló tranzitforgalom levezetését segíti elő, valamint tehermentesíti az M0 útgyűrű Csömör-Árpádföld közötti szakaszát.

A 12,4 km hosszú autópálya kivitelezője a „C-H M31” Konzorcium volt. (konzorcium vezető: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: HÍDÉPÍTŐ Zrt.) Az építés szerződéses összege nettó 21.790.259.508 Ft.

A jövőben az M0 útgyűrű keleti szektorának 54,2 km szelvényénél, az M3-as Gödöllői csomópont 26,4 km szelvényénél, illetve a 3-as úti csomópontban, a 3. számú főút 25,5 km szelvényénél lehet majd le- és felhajtani az M31-esre. Az autópályán 130 km/h megengedett legnagyobb sebességgel lehet majd közlekedni, kivéve a táblákkal jelzett szakaszokat, ahol 90 – 110 km/h sebességkorlátozást kell betartani.

A beruházás átadásával csökkeni fog a környező településeken az áthaladó forgalom, ezáltal lakhatóbb, élhetőbb lesz a régió. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. szerint az M31-es autópálya megvalósulásával könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Balesetmentes közlekedést kíván a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.!

További információk:

Titkárság és Kommunikációs Iroda
info@nif.hu

Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.