Tájékoztatás a 31. számú főút Pest megyei szakasz kivitelezési munkáival kapcsolatban

A beruházás során a 31. számú főút rekonstrukciója, 11,5 tonnás burkolatmegerősítése valósul meg az útpálya szélesítésével a 25+515,22 – 34+803,61 km szelvények között. Átépül továbbá három közúti híd és egy körforgalmú csomópont létesül.

 
A munkaterület átadására február 26-án került sor a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. részére.  Ezt követően a Kivitelező kiépítette a Közútkezelő és az Önkormányzat által kijelölt elterelő utat Maglód belterületén a Volánbusz Zrt. számára, hogy a maglódi csomópontban megkezdhesse a tervezett körforgalmú csomópont megépítését.
Maglód belterületén az új körforgalmú csomópont jelenleg az eredeti ütemterv szerint készül. A körforgalom forgalomba helyezésének határideje július 17.

Az elmúlt hónapok szélsőséges, rendkívüli csapadékos időjárása az út- és műtárgyépítési munkákat nagy mértékben hátráltatta. Ezen időszakban a sokévi átlagos csapadékmennyiséget meghaladó eső esett a területre.
Az esőzések hatására az elázott földmunkák továbbépítésre nem alkalmasak. Az elégtelen teherbírású talaj stabilizálására a technológia már elfogadásra került.
Jelentősebb forgalmi dugók a jelzőlámpák és a körforgalom közvetlen környezetében jelentkeznek a kora reggeli, késő délutáni és esti időszakban.

Tájékoztatás a forgalomterelésről

Az ideiglenes forgalomterelés a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által jóváhagyott tervek és közútkezelői hozzájárulás alapján lett kiépítve, a Magyar Közút NZrt. kivitelezése, karbantartása és üzemeltetése mellett.
Sajnálatos módon azt tapasztaljuk, hogy a kihelyezett táblákat több alkalommal eltulajdonítják vagy megrongálják, ezeket a Magyar Közút útellenőrei pótolják. A közútkezelő elmondása szerint, nyolc alkalommal történt lopás, négy alkalommal ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést az üzemelő jelzőlámpák megrongálásáért és ellopásáért, közúti veszélyeztetés tárgyában.
Az ilyen jellegű bűncselekmények tovább nehezítik a közlekedés zavartalan lefolyását.

Lakossági megkeresésre a Katona József utca forgalomterelését a Beruházó utasítására a Kivitelező felülvizsgálja. A Tervező bevonásával készíttet egy fedvénytervet, melyet a Közútkezelő jóváhagyása után be fog vezetni a körforgalom térségében.

Lakossági tájékoztatás

Az elmúlt napokban érkezett lakossági megkeresések okán, és az érintettek széles körű tájékoztatása érdekében, 2010. július 2-án 18.00 órai kezdettel lakossági fórumot tartunk Maglódon a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló termében.

 
 
Fazakas Orsolya
 
kommunikációs vezető