SAJTÓKÖZLEMÉNY – Végleges a döntés: Móra Ferenc hídnak fogják hívni az M43 Tisza-hídját

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város által szervezett hídnévadó kampányban részt vevő lakosok javaslatainak és szavazatainak nyomán a Földrajzinév-bizottság meghozta döntését: az M43 autópálya épülő Tisza-hídjának neve mától hivatalosan Móra Ferenc híd.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata azzal a céllal indította el hídnévadó kampányát, hogy a lakosság aktív közreműködésével találják meg az M43 autópálya épülő Tisza-hídjának nevét.

A 2010. március 12-től 2010. május 14-ig tartó kampány során kiemelkedő érdeklődést tapasztaltunk: több mint tízezren voksoltak az 5 db döntős név valamelyikére, melyek a lakosság által korábban beküldött közel 1 500 névjavaslatból kerültek kiválasztásra. A győztes elnevezés fölénye óriási volt: a kampány során a szavazatok 51%-át a Móra Ferenc elnevezés kapta.

A lakosság döntése nyomán egy kérvényt juttattunk el a földrajzi nevekkel kapcsolatos döntések meghozatalára jogosult Földrajzinév-bizottsághoz. Az illetékes szervezet – figyelembe véve a nagyszámú szavazatban megnyilvánuló lakossági véleményt – úgy határozott, elfogadja a javaslatot, melynek értelmében az M43 autópálya Tisza-hídja a Móra Ferenc híd nevet kapta.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ezúton köszöni minden érdeklődő részvételét az M43 Tisza-hídjának névadó kampányában.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.