SAJTÓKÖZLEMÉNY – Az M43 autópálya vízelvezető rendszere nem okoz belvízhelyzetet a térségben

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt tapasztalta, hogy egyes hírekben pontatlan összefüggések jelentek meg az épülő M43 autópálya III. szakaszának kivitelezési munkálatai és a Maroslelén szerda este kiöntött csapadékvíz között, ezért a NIF Zrt. szükségesnek tartja, hogy nyomatékosítsa, az M43 autópálya vízelvezető rendszere nem okozhat problémát a térségben.

2010. június 2-án, szerdán a hatalmas esőzések következtében Maroslelén három utcát elöntött a csapadékvizet elvezető csatorna vize. Az illetékes vízgazdálkodási társulás véleménye szerint a helyzetért az M43 autópálya kivitelezésének nem kellően szakszerű tervezése és megvalósítása felelős.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ezúton hangsúlyozza, hogy az M43 autópálya III. szakaszán leszakadások és leomlások nincsenek. A vízelvezető rendszer kiépítettségi állapota ugyan nem végleges, – hiszen még tart az építés – ám funkcióját maximálisan ellátja. A kérdéses napon a Vállalkozó az Üzemeltető kérésére felülvizsgálta csőátereszeit, és kitakarította azokat az árkokat, ahol minimális hordalék vagy egyéb bemosódások keletkeztek.

Az M43 autópálya III. szakaszán a vízelvezető rendszer nem okoz belvízhelyzetet a térségben. 

A NIF Zrt. ezúton tájékoztatja a Délmagyar napilap olvasóit, hogy a napilap cikkében látható leomlott töltésről készült fotó azt az állapotot mutatja, amikor a töltésnél a kivitelező visszabontotta a túltöltést, hogy szakszerűen megépíthesse a csőáteresznél a bújtatós aknát.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.