SAJTÓKÖZLEMÉNY – A NIF Zrt. közvetítésével megszületett a megállapodás a Tisza M-43 Konzorcium alvállalkozói követelések teljesítésének részleteiről

Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon ismételten egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium képviselőivel, melynek nyomán a kivitelező nyilatkozott az alvállalkozói kifizetések módjáról és üteméről.

Mint ismeretes, a Szeviép Zrt, a Tisza M-43 Konzorcium egyik tagja a közelmúltban csődvédelmet kért. Ezen eljárás során derült ki, hogy a Konzorcium, illetve annak tagjai megsértették a hatályos szerződéses feltételek több pontját, vagyis hogy a szerződött alvállalkozók a teljesítések egy részét további alvállalkozókra bízták. A nem közvetlenül szerződött alvállalkozók egy része a fenti konzorciumi tag – és egyben a konzorciumvezető alvállalkozója – csődje okán nem jut hozzá az igazolt teljesítéseinek ellenértékéhez.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon ismét egyeztetett a kivitelező konzorcium képviselőivel, akik megerősítették szándékukat a követelések megvásárlásáról, illetve nyilatkoztak ennek módjáról és ütemezéséről: a Tisza M-43 Konzorcium és az érintett alvállalkozók legkésőbb a jövő héten szerződést kötnek a követelések megvásárlásról. A követelésvásárlás előlegeként a Konzorcium a jövő héten összesen 100 millió forintot fizet ki, amely arányosan illeti meg az eladókat. A vételár fennmaradó részét a Konzorcium a mai naptól számított 60 napon belül fizeti meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. számára kiemelkedően fontos, hogy a kivitelezésben részt vevő alvállalkozók kifizetése szabályszerűen megtörténjen, ezért örömünkre szolgál, hogy közreműködésünkkel megnyugtató módon megoldódhat a követelések teljesítése.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.