Jelentés – M9 – 2010. május

JELENTÉS AZ M9 AUTÓÚT 51. ÉS 54. SZÁMÚ FŐUTAK KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2010. MÁJUS HAVI HELYZETÉRŐL

Májusban a munkaterületen tovább folytatódtak az előkészítési munkák. A régészeti feltárások helyreállítására és a humuszleszedési munkafolyamatokra a munkakezdési engedély a hónap elején kiadásra került, ám a munkálatok haladását az elmúlt hetek csapadékos időjárása hátráltatta. Az esőzések miatt a munkagépek nem tudtak a területre bejutni, így a fakivágási munkálatok befejezése a következő hónapban várható.

A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat a humuszleszedési munkák szakfelügyelete közben jelezte, hogy leleteket találtak, ezért le kellett állítani a munkálatokat. Így egyes területeken még folynak a régészeti feltárások.
A régészek által felhagyott területeken a rendkívüli időjárás nem tette lehetővé a helyreállítási munkák elvégzését, így azokat most nagy ütemben folytatja a Vállalkozó.

A hídépítés előkészítési munkái a tervezett ütemben haladnak, az előző hónapban elkészültek a próbacölöpök, májusban pedig megkezdték a statikus próbaterhelést a B10 jelű hídon.

A közművek terveztetése, engedélyeztetése  folyamatban van. Az öntözővezeték kiváltásánál új terv készítése szükséges, mivel a helyszínen a vezetéket a Vállalkozó nem a terv szerinti helyen találta meg.
 


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308