Elkészült az endrődi Hármas-Körös híd

Lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás a 46. számú főút 41+235 km szelvényében lévő endrődi Hármas-Körös hídon. Az átadással egyidejűleg a jelenlegi váltakozó irányú forgalom megszüntetésre került, a forgalom két irányban, de szűkítés mellett került átvezetésre az ideiglenes forgalomba helyezési határozat kiadásáig.

A hídszerkezetet többször felújították és átépítették, melynek eredményeként a mederhíd a felújítás előtti formáját az 1967-68. évi átépítéskor nyerte el. A túlterhelés következtében az ártéri hidakat 1985-ben meg kellett erősíteni. A meglévő hídszerkezet erősen leromlott állapotú volt, nem elégítette ki a forgalmi igényeket, ezért a híd teljes körű rehabilitációja halaszthatatlanná vált.

A rehabilitációs munkák keretében mind a meder, mind az ártéri hidakon új felszerkezet készült, mely a kerékpáros átvezetést is tartalmazza. A rehabilitációs munkák keretében megvalósult az alépítmények felújítása, a szerkezeti gerendák átépítése, valamint a hídtartozékok teljes körű felújítása is.

A kivitelezési munkálatokat az SK-2008 Konzorcium (konzorciumvezető: Strabag MML Kft., konzorcium tagja: Közgép Zrt.) végezte, a szerződéses összeg nettó 1.143.107.562,- Ft volt.

Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Kiegészítés a közleményhez:
Tájékoztatás az endrődi Hármas-Körös hídhoz csatlakozó kerékpárútról

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.