SAJTÓKÖZLEMÉNY – Átadtuk a Halászi Mosoni-Duna hidat

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon forgalomba helyezte az új Halászi Mosoni-Duna hidat, amely a 1401. jelű út 34+763 km szelvényben keresztezi a Mosoni-Dunát.

Az 1906-ban épült Halászi Mosoni-Duna híd 1992-ben – egy túlméretes jármű ütközésének következtében – a mederbe omlott.  A roncskiemelést követően a meglévő alépítmények felhasználásával biztosították a közúti átkelés lehetőségét. Az ideiglenes szerkezet teherbírása 40 tonna volt, mely egynyomú közlekedésre volt alkalmas. A beruházás során a rendkívül rossz állapotú hídszerkezet helyett új, korszerű „A” teherbírású közúti híd építése valósult meg, a meglévő alépítmények felhasználásával.

A régi hídszerkezet elbontásra került. Az új híd szerkezeti rendszer: kéttámaszú, alsópályás, merevítőtartós ívhíd, acél pályalemezzel, függesztő-hálós rudazattal, melyek az ívhez és a merevítőtartókhoz is ferdén csatlakoznak.

A kivitelezési munkálatokat a HH Dunahíd Konzorcium (konzorciumvezető: Hídépítő Zrt. konzorcium tagja: Hídtechnika Kft.) végezte, a szerződéses összeg nettó 487.806.938. Ft. 

Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.