SAJTÓKÖZLEMÉNY – A NIF Zrt. közvetítésével megszületett a megállapodás az alvállalkozói követelések rendezéséről

Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon ismételten egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium képviselőivel, melyet követően a kivitelezők írásbeli nyilatkozatot adtak ki arról, hogy megvásárolják a Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szembeni tartozását.

Mint ismeretes, a Szeviép Zrt, a Tisza M43 Konzorcium egyik tagja a közelmúltban csődvédelmet kért. A vállalat számos alvállalkozója követelését nem tudta teljesíteni.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a kivitelezésben részt vevő alvállalkozók kifizetése is szabályszerűen megtörténjen. Bár szerződéses viszonyban a konzorciummal állunk – és így csupán korlátozott eszközök állnak rendelkezésünkre –, minden lehetséges módon, többszöri személyes egyeztetéssel törekedtünk a helyzet megoldásának elősegítésére.

A mai napon ismét egyeztetést folytatottunk a kivitelező konzorciummal, melynek eredményeképp hivatalos nyilatkozatot adtak nekünk arról, hogy megvásárolják az alvállalkozók követeléseit.

A helyzet jelenlegi státuszát megnyugtatónak tartjuk, a kivitelező írásbeli nyilatkozatát haladéktalanul továbbítottuk az alvállalkozók képviselőjének, remélve, hogy ez a megoldás számukra kielégítő, így elhárulnak a további akadályok az autópálya terv szerinti kivitelezésének folytatása elől.

A részletek egyeztetése és a megállapodás aláírása az érintett felek dolga. Örömünkre szolgál, hogy közreműködésünkkel megnyugtató módon megoldódhat az érintett alvállalkozások helyzete.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.