SAJTÓKÖZLEMÉNY – A NIF Zrt. közvetítésével megállapodás születhet a Tisza M-43 Konzorcium alvállalkozói követelésekről

Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a mai napon ismételten egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium két tagjával, a Sedesa S.A-val és a Hídépítő Zrt.-vel, valamint az alvállalkozókkal, mely során az a megállapodás született, hogy a konzorcium tagjai nyilatkoznak a követelések megvásárlásának módjáról és idejéről.

A NIF Zrt. a kivitelező konzorcium felé fennálló fizetési kötelezettségeit szerződés szerint teljesíti, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartja azt is, hogy a kivitelezésben részt vevő alvállalkozók kifizetése is szabályszerűen megtörténjen, így a Szeviép Zrt. csődvédelmi eljárása nyomán kialakult helyzet megoldását is a rendelkezésére álló eszközökkel igyekszik elősegíteni.

A beruházó ezért a mai napon közös egyeztetést folytatott a kivitelező konzorcium tagjaival és az alvállalkozókkal. Az alvállalkozók kérésének megfelelően az a megállapodás született, hogy a Sedesa S.A. és a Hídépítő Zrt. kedden közös nyilatkozatot juttatnak el a Megrendelő NIF Zrt.-hez, mely tartalmazni fogja az alvállalkozói – a NIF Zrt. és a Mérnök által elfogadott és leigazolt teljesítésre vonatkozó –  követelések megvásárlásának módját és idejét, valamint rögzítésre kerülnek az erre vonatkozó garanciák és az ajánlás a teljes követelés állomány összegének maximumára.

A kivitelezők vállalása a Szeviép Zrt. tulajdonában álló társaságokra nem vonatkozik.

A Sedesa S.A. és a Hídépítő Zrt. kedden közös írásbeli nyilatkozatot juttatnak el a Megrendelő NIF Zrt.-hez, melyet haladéktalanul továbbítunk az alvállalkozók képviselőjének.


 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.