Bizonytalan ideig nem használható a Rákospalotai Határút

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajnálattal tájékoztatja a lakosságot, hogy a megépített Rákospalotai Határút nem kerül átadásra a forgalomnak. Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala annak ellenére, hogy az előírásuk, illetve követelésük miatt épült meg az út, valamint az építési engedélyben kijelölték, nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt. Az út ennek megfelelően bizonytalan időre lezárásra kerül.

Az M0 keleti szektor engedélyezési eljárása során Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, a XV. és XVI. kerület Önkormányzata előírta, hogy a Rákospalotai Határutat építsük meg, úgy, hogy a második ütemben a Főváros távlati tervében szereplő 2×2 forgalmi sávos főúttá fejlesztés biztosított legyen.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a megállapodásnak megfelelően  a terveket elkészítette. Az építésre kiírt közbeszerzés nyertese,  a COLAS Építő Zrt. az út építését 2009 évben megkezdte. A beruházás  a szerződéses határidőre  –  2010.04.30. – elkészült. 

A műszaki átadás-átvétel  lezajlott, a forgalomba helyezés elmaradása nem a Vállalkozó hibája. 

Az új út a fővárosi közúthálózat része, szerepel a Főváros Közútfejlesztési Koncepciójában és a Szabályozási Kerettervben. Az épülő út tulajdonosa a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott építési engedély előírásai szerint a Fővárosi Önkormányzat.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal annak ellenére, hogy az előírásuk, illetve követelésük miatt épült meg az út, valamint az építési engedélyben kijelölték, nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt.

A következő linkre kattintva olvasható:
a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Dr. Demszky Gábor főpolgármesternek írott levele

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető