Kiírásra került a tender az M49 gyorsforgalmi út M3 autópálya – Ököritófülpös közötti szakaszra vonatkozó megvalósíthatósági hatástanulmány és részletes környezeti hatásvizsgálat elkészítésére

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot az M49 gyorsforgalmi út M3 autópálya - Ököritófülpös közötti szakaszra vonatkozó megvalósíthatósági hatástanulmány és részletes környezeti hatásvizsgálat elkészítésére.

A beruházás bemutatása:

Az M49 gyorsforgalmi út M3 autópálya – Ököritófülpös közötti szakasz környezeti hatástanulmány elkészítése (kitekintéssel az országhatárig, illetve az országhatáron túlnyúló hatások vizsgálatára), melynek része az örökségvédelmi hatástanulmány, a környezetvédelmi engedély megszerzése. A tervező feladata a teljes útszakaszon megvalósuló fejlesztésekre vonatkozó átfogó megvalósíthatósági tanulmány készítése is, amely kitekint a fejlesztendő útszakasz előtti és utáni szakaszra egészen az országhatárig.

A tervezendő nyomvonalváltozatokat a tervezett M3 autópályához csatlakoztatva kell indítani, végszelvénye: Ököritófülpös keleti oldalán a 49. sz. főút (25 km sz. térsége).

A gyorsforgalmi út tervezési szakaszán a tervezési sebesség: 110 km/h, külön szintű útkereszteződésekkel, csomópontokkal.

Úthossz: 28 km.

Jelentősebb műtárgyak: 5 db külön szintű csomópont, 3 db vasúti felüljáró, 4 db felüljáró csatorna felett.

Pályázatok beadásának határideje: 2010. május 31.
 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.