JELENTÉS

a Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítéséről

Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítése

2010. március havi kommunikációs jelentés

Martonvásár állomás:

Az új gyalogos aluljáró külső szigetelése elkészült, elkezdődött a föld visszatöltése a rámpa falai mellett. A rámpák betonozása, liftek elhelyezése, belső kialakítás van hátra. Forgalomba helyeztük az „A” peront új térkő burkolattal, perontetőkkel. A „B” peron burkolása, valamint a peronok végleges világításának kiépítése folyamatban van. Átépültek a végponti (Székesfehérvár felőli) vágánykapcsolat bal oldali kitérői és vágányai, áprilisban a jobb oldali kitérők és vágányok átépítése zajlik.

Martonvásár – Kápolnásnyék állomásköz:

Folyamatban van a vízelvezető rendszer kiépítése. Baracska megállóhelynél bozót- és cserjeírtást végeztünk, a töltés megerősítése előkészületeként. Pettend megállóhelyen elkészült az új gyalogos aluljáró alaplemeze, oldalfala, a jobb vágány alatti monolit födém. A jobb vágányból a provizóriumot április elején kivesszük. Folyamatban van az új felsővezetéki oszlopok állítása.

Kápolnásnyék állomás:

Folyik az állomás átépítésének előkészülete, a rakodóterület és a GMPSZ telep kiürítésével.

Kápolnásnyék – Gárdony állomásköz:

Velence megállóhelynél elkezdődik az új gyalogos aluljáró építése a 7. sz. főút alatt, mely a főút terelésével, kisebb forgalomkorlátozással jár.

Velencefürdő megállóhely új gyalogos aluljáró szigetelése megtörtént, a belső munkálatok, liftek elhelyezése történik áprilisban.

A gitáros emlékhelynél épülő gyalogos aluljáró alaplemezének, rámpáinak betonozása történt meg, a kivitelezés szigetelési munkákkal folytatódik.

Gárdony állomás:

Elkészült a gyalogos felüljáró lépcsőinek javítása. A MÁV felülvizsgálat után a felüljáró a gyalogos forgalom részére átadható, várható időpont április 12.

Elkezdődött az új gyalogos aluljáró Keszeg utca alatti szakaszának építése. A kivitelezés a Keszeg utcán forgalomkorlátozással jár. A munkálatok nyáron szünetelnek, május 31-re a Keszeg utca helyreállított burkolattal járható lesz.

Gárdony – Dinnyés állomásköz:

Elkezdődött a jobb vágány átépítése, jelenleg az új vágány fektetése Agárd megállóhelyig megtörtént, Agárd és Dinnyés között az alépítmény javítása folyik. Ezen a területen a régi alépítmény igen rossz állapotban volt, a kivitelező speciális talajstabilizálási módszereket alkalmaz. Dinnyés állomás előtt a vasúti pálya ívkorrekciója miatt a vágányok új helyre kerülnek, az alépítmény már elkészült.

Agárd megállóhely peronjának jobb oldala, valamint a megállóhelyi épület elbontásra került, az új peronszegély elemek elhelyezése folyamatban van. A megállóhelyi épület eredeti formájában épül újjá, a Velencei és a Velencefürdőihez hasonlóan.

Folyamatban van Új-Dinnyés megállóhelyen az új gyalogos aluljáró szerkezet építése. A vonatok május 26-tól már az új megállóhelyen állnak meg Dinnyés állomás helyett.

Dinnyés állomás:

Elkészült az új nyílt vonali vágánykapcsolat. Folyamatban van a régi I. vágány átépítése. Április 6-án lezárásra kerül az útátjáró, melyet június 14-tól új helyen, a jelenlegitől mintegy 200 m-re Székesfehérvár felé nyitunk meg.

Mellékvonal, Pusztaszabolcs – Székesfehérvár szakasz:

Börgönd és Zichyújfalu állomások üzemi helyiségeinek kialakítása folyik. Elkezdődtek a kábelfektetési és sorompótelepítési munkálatok. Folyamatban van a vízelvezető árkok, rézsűk rendezése, a környező terület rendezése.

Börgönd – Szabadbattyán szakasz:

A műtárgyak felújítása megtörtént. Elkészült a felsőágyazat csere és a vágány szabályozása, folyamatban van a távközlési rendszer kiépítése.

A teljes munkaterületen folyamatos a kisműtárgyak (kerethidak, boltozatos hidak, átereszek) felújítása, a kapcsolódó mederrendezés, valamint a vízelvezető árkok rendezése.

 

Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető