Sajtóközlemény – Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a Budapest-Kelenföld – Tárnok közötti vonalszakasz építésének elvégzésére indult közbeszerzési eljárást lezáró ajánlatkérői döntésünket

2010. január 25-én hirdettünk eredményt a Budapest-Kelenföld – Tárnok vasútvonal építésére kiírt közbeszerzési eljárásban. A közbeszerzés nyertese az összességében legelőnyösebb érvényes ajánlatot benyújtó S-D Konzorcium (konzorcium vezető tagja: Subterra a.s., tagja: Doprastav a.s.) lett, 26. 958.158.740,- Ft nettó ajánlati árral.

Az EURO-HÍD-WIWA Konzorcium (konzorcium vezető tagja: A-Híd Építő Zrt., konzorcium tagjai: Vasútépítők Kft., H.F. Wiebe GmbH& Co. KG, EuroAszfalt Kft.) tagjai jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

Várjuk a Döntőbizottság határozatának postai kézhezvételét, egyelőre csak a Közbeszerzések Tanácsa honlapjáról értesültünk a Határozatról, mely szerint a Döntőbizottság nem változtatta meg a Konzorcium ajánlatának érvénytelenségéről szóló döntésünket, viszont a nyertesnek hirdetett konzorcium ajánlatának érvénytelenségét megállapította.

Megsemmisítette tehát az eljárást lezáró döntésünket és 5 000 000,- Ft pénzbírság megfizetésére kötelezett.

A kézhezvételt követően 30 napon belül kell új döntést hoznunk, amely várhatóan az eljárás eredménytelenné nyilvánítása lehet. Eredetileg öt ajánlat érkezett, amelyből kettő érvénytelensége korábban már megállapításra került. A fennmaradó ajánlatok közül a határozat alapján további kettő minősül érvénytelennek. A hatályos Közbeszerzési Törvény szerint eredménytelen az eljárás, ha csak egyetlen érvényes ajánlat van. Ebben az esetben új eljárás lefolytatására kényszerülünk.

A továbbiakról is tájékoztatjuk a lakosságot közlemény útján.

 
Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető