JELENTÉS – M43 – 2010. január

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2010. JANUÁRI HELYZETÉRŐL

Az M43 építésének munkálatait a januárban tapasztalt rendkívüli hideg jelentősen hátráltatta.

Az I. és a III. szakaszon a zord időjárás miatt a munkálatok lényegében leálltak.

A II. szakaszon a Tisza-híd építése jelentősen lelassult a folyó magas vízállása miatt: a mederhidat csak csónakkal lehetett megközelíteni. Ennek ellenére folytatódott a földi kiszolgálást nem igénylő munkálatok végzése. A bal parti hídágon folytatódott a pilon vasszerelése és zsaluzása. Jól haladtak a jobb parti ártéri híd zsaluzási munkái is, mivel a bal pálya pályalemezén a gyalogos közlekedés megoldott volt.

A betonozásokat azonban el kellett halasztani. A hónap harmadik hetében az árvíz visszahúzódása után megkezdődhetett a munkaterület kitisztítása, az elektromos rendszer ellenőrzése és áram alá helyezése. A bárkahíd zárása megtörtént.

A negyedik hét végén, a viszonylag enyhébb időben betonozták a mederhíd alsó lemezét, a pályalemezt, a pilont és a hídfőt. A jégzajlás miatt azonban ismét ki kellett nyitni a bárkahidat. Jelenleg vasszerelési, állványozási, zsaluzási munkák folynak a meder- és ártéri hidakon. Folytatódott a kis hidak építése. A betonozási munkákat időjárástól függően ütemezik. Az út építése az évszaknak megfelelően áll.

 


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308