JELENTÉS – M43 – 2009. június

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED–MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. JÚNIUSI HELYZETÉRŐL

TERVSZERŰ ÉS FOLYAMATOS A MUNKAVÉGZÉS JÚNIUSBAN IS AZ ÉPÜLŐ M43 AUTÓPÁLYA NYOMVONALÁN


Az M43 autópálya nyomvonalán a sokszor kiszámíthatatlan és viharos időjárás ellenére júniusban is terv szerint folyt a kivitelezés.
 
Az épülő M43 autópálya I. szakaszán júniusban is folytatódtak a töltésalapozási és a töltésépítési földmunkák, emellett megkezdődtek egyes kishíd műtárgyak közbenső támaszainak cölöpözési munkálatai, valamint néhány kishíd háttöltésének építése.

A II. szakaszon folyamatos a Tisza – híd kivitelezése. A hídfők kivételével az alépítmények elkészültek, megkezdték az ártéri híd állványozását is. A híd felszerkezetének gyártása folyamatban van, az acélszerkezetek helyszíni szerelése elkezdődött, a mederhíd indítózöm -állvány építése megindult. 

A szakasz további területein júniusban folyamatos volt a töltésépítés, és megkezdődött a kishidak alapozása is. A közműkiváltások szinte teljesen elkészültek.

A III. szakaszon júniusban a teljes nyomvonalon elkészültek a humuszolási munkálatok, befejeződtek a próbacölöpözések, most történik meg a próbaterhelések kiértékelése. Júniusban tovább folytatódtak a töltésalapozási munkálatok és a vízelvezetők kiváltása is.

 

Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető