JELENTÉS – M43 – 2009. február

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED–MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2009. FEBRUÁR HAVI HELYZETÉRŐL

MÁRCIUSBAN ELKÉSZÜL A BÁRKAHÍD
Februárban is épült az M43 nyomvonalán a Tisza-híd

A kemény mínuszok és a havazás ellenére februárban is folyamatosan épült a Tisza-híd az M43 autópálya nyomvonalán, a kivitelezők folytatták a bárkahíd hídfőinek építését is. Ez az ideiglenes műtárgy biztosítja az építési forgalom lebonyolítását a Tisza két partja között.

Az épülő M43 autópálya I. szakaszán februárban folyamatos volt a közművek kiváltása. A vízvezetékek és a gázvezetékek biztonságba helyezése mellett folytatódtak a töltésalapozási munkálatok homokos kavics bedolgozásával.

A II. szakaszon jelentős ütemben halad a Tisza – híd kivitelezése. A hídfőkön kívül elkészült az összes szerkezeti cölöp. A 4. támasz cölöpösszefogó gerendáinak a betonozási munkálatai befejeződtek. A 2., 3., és a 6. támasz cölöpösszefogóinál elkészült a földkiemelés és  a cölöpfej visszavésés, valamint a 3. támasznál a cölöpösszefogó gerendák vasszerelése is. Az 5. támasznál februárban a pillér vasszerelése kezdődött el.

A szakasz egész hosszán folyt a közművek kiváltása, a védőcsövek elhelyezése. Megtörténtek az előkészületek a próbacölöpözéshez a szakasz kishíd műtárgyain, vagyis a leendő felüljáróknál, aluljáróknál.

Épülnek a bárkahíd hídfői is. Március közepére várhatóan elkészülnek a munkálatokkal és használatba adják az uszályhidat. Mindezzel biztosítják a munkálatokhoz kapcsolódó gépjárműforgalom lebonyolítását az építési területen.

A III. szakaszon az időjárási viszonyok miatt jelentősebb munkavégzés nem történt.

 

Üdvözlettel,

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308