JELENTÉS – M43 – 2008. december

JELENTÉS AZ M43 AUTÓPÁLYA SZEGED – MAKÓ KÖZÖTTI SZAKASZ KIVITELEZÉSÉNEK 2008. DECEMBER HAVI HELYZETÉRŐL

A fagyott talaj nehezíti az M43 autópálya kivitelezési munkálatait – A Tisza híd gőzerővel épül


Az M43 autópálya Szeged – Makó közötti szakaszának kivitelezési munkálatai nem álltak le. Minden szakaszon a kemény fagyok miatt szüneteltetik a földmunkákat, azonban a Tisza híd kivitelezése és egyéb, földalatti betonozási munkák folytatódnak.

A fagyott talaj miatt a kivitelezők a földmunkákat most mind a négy szakaszon felfüggesztették, azonban a kivitelezés nem állt le. A II. szakaszon a Tisza – híd cölöpözési munkálatai decemberben befejeződtek, most az előkészítés után jövő héten megindul a cölöpösszefogó gerendák készítése, valamint egyéb betonozási munkák is megkezdődnek. Fontos, hogy az ártérben lévő pillérek cölöpösszefogó gerendái elkészüljenek a tavaszi olvadás előtt, ezért a kivitelező gőzerővel folytatja a munkát.

Ezen a szakaszon jelentős feladat a közművek kiváltása, hiszen az algyői szén-hidrogén mező területét is érinti az autópálya nyomvonala, így most is folynak a közműkiváltások nagy figyelmet kívánó előkészítő munkálatai.

A III. szakaszon is megkezdődnek január hónap közepén a próbacölöpözési munkák. A makói lekötés szakaszán most a decemberi 17-i próbacölöpözés eredményének értékelése folyik.


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308