JELENTÉS – M31 – 2009. június

JELENTÉS AZ M31 AUTÓPÁLYA GÖDÖLLŐ-M0 ÁTKÖTÉS KIVITELEZÉSÉNEK 2009. JÚNIUS HAVI HELYZETÉRŐL

Az M31 autópálya 12,4 km-es szakaszának építési munkálatai az előzetes terveknek megfelelően haladnak.

A főpálya burkolati alaprétege 75-80 %-ban elkészült. A teljes szakaszon folyamatosan, jó ütemben történik a közműkiváltások és a védőcsövek elhelyezése. Június elején megtörtént a beton pályaszerkezet próba beépítése.

Az autósok továbbra is a 3-as főközlekedési út ideiglenes, új nyomvonalán haladhattak, a gödöllői HÉV is az ideiglenes nyomvonalon közlekedett. Az M3-as gödöllői csomópontjának augusztus 1-jei ideiglenes forgalomba helyezéséhez nagy ütemben folynak a munkálatok. Megkezdődtek az aszfaltburkolat-építési munkák is.

A gödöllői forgalmi csomópontban nem csak út-, hanem hídépítési munkálatok is zajlanak, melyek egy része szintén érinti az autósokat. Az itt épülő híd szerkezetének nagy része elkészült, lassan indulnak a betonozási munkálatok. Az ún. HÉV-híd alapozása megtörtént, körülbelül 2 hónap múlva készül el teljesen a műtárgy.

Július hónap folyamán több forgalmirend-változással járó munka is várható. Az egyik híd gerendázási munkálatai miatt a Forma 1 után részleges elterelések, sávlezárások lesznek a gödöllői csomópontnál. Az itt épülő új felüljáró hídjának gerendázása során hétköznap éjszaka akár teljes M3-as autópálya-zárásra is sor kerülhet. A kivitelező igyekszik a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járó időpontban és a lehető leggyorsabban elvégezni a teljes útzárat igénylő munkákat és a forgalmirend-változásról folyamatosan értesíti a lakosságot.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308