SAJTÓKÖZLEMÉNY – JÓL HALADNAK A MUNKÁLATOK

A Tisza január közepén tetőző áradása ellenére jól haladnak a munkálatok az épülő M43 autópálya hídján. Erről győződhettek meg a média képviselői a január 15-én tartott helyszínbejáráson.

A munkák haladnak: a földi kiszolgálást nem igénylő feladatokat végzik. A jobb parti ártéri hídon a pályalemez kizsaluzása és a jobb pálya bezsaluzása történik. A mederhídon a pilon építése van folyamatban. Egyes acélszerkezeteket még az árvíz előtt felhelyezték a szerkezeti hídra, így vasbeton-szerelési munkák is végezhetők. A folyó bal partján a hídfő vasbeton-szerelésén és gyaluzásán dolgoznak. Ennek a betonozása is elvégezhető az árvíz ideje alatt.

A vízügyi előrejelzések szerint apadásra lehet számítani. A munkaterület ezután, várhatóan egy héten belül takaríthatóvá válik és az azt követő héten folytatódhatnak a jelenleg szünetelő részmunkák is.

A Tisza-híd munkálatainak készültségi szintje jelenleg 60%-os. Feszes munkatempó mellett a híd két oldala 2010. júniusában összeérhet és a hídépítés augusztus 31-ig befejeződik.

 


Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308


Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.