Sajtóközlemény – Épülhet a 86. számú főút Zalai megyei szakasza

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (továbbiakban NIF Zrt.) által korábban kihirdetett nyertes végzi a 86. sz. főút Zala megyei szakaszának 11,5 tonnás burkolat-megerősítését. A beruházás a 86. COLAS Konzorcium kivitelezésében fog megvalósulni (konzorcium vezető tagja a Colas Út Zrt., tagja a Colas Alterra Zrt). A szerződéses összeg: 3 457 922 456,- Ft + Áfa.

Az Ajánlatkérő NIF Zrt. 2009. 11. 24-én hirdetett eredményt a tárgyi beruházásról. Történt azonban, hogy a legjobb ajánlatot tevő pályázó felolvasólapján és az ajánlat 821. oldalán található levezetés végösszege között egy hiba miatt 4 forint különbség mutatkozott. Az Ajánlatkérő a Közbeszerzési Törvény által biztosított jogintézmény, a számítási hiba javításának alkalmazásával érvényesnek fogadta el az ajánlatot. Ezt az eljárást azonban megkifogásolta a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (továbbiakban KDB) a második legjobb ajánlatot tevő cég.

A KDB megvizsgálta a beadványt és megállapította, hogy a nyertes ajánlattevő ajánlatkérő formai és tartalmi követelményeinek megfelelően készítette el az árajánlatát. Az árajánlat tartalmi és formai szempontból megfelel Ajánlatkérő előírásainak, így a korábbi második legjobb ajánlatot tevő cég kifogását elutasította.

A megnyugtató döntés után a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legfontosabb feladatnak a beruházás határidőre való befejezését tartja, melyet a kivitelező 86. COLAS Konzorciumtól elvár.

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308

Előzmények:

Sajtóközlemény – Négy forinton úszhat el a 86-os út felújítása

Megkezdődik a 86. sz. főút Zala megyei szakaszának 11,5 tonnás burkolat erősítése – kihirdettük a kivitelezőt