Sajtóközlemény – Újra indult a forgalom az endrődi Hármas – Körös-hídon

2009. december 14-én lezajlott a 46. számú főút 41+235 km szelvényben lévő endrődi Hármas - Körös-híd átépítési munkáinak ideiglenes forgalomba helyezési eljárása, melynek következtében 2009. december 15-én 12.00 órától a munkaközi állapotában lévő új felszerkezetre tereljük a forgalmat.

Ezzel egyidejűleg az ideiglenes jellegű terelőút, valamint az annak részeként üzemelő bárkahíd elbontásra kerül. A híd továbbra is munkaterület marad.

Az ideiglenesen 2010. június 30-ig forgalomba helyezett új felszerkezeten váltakozó irányú, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett biztosított a közlekedés. A gyalogosok biztonságos áthaladása érdekében a mederhídon külön sáv került kialakításra.

Az átépítési munkák befejezési határideje 2010. június 1., melynek keretében a mederhíd szigetelése, a pályaburkolatok, a dilatációs szerkezetek beépítése, az acél ívek korrózióvédelme, a rézsűburkolatok, valamint a betonfelületek sókorrózió elleni bevonatai készülnek el. A befejező munkák félpályás forgalomkorlátozás mellett kerülnek elvégzésre.  

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.